[O1] trzachanie budą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alx
    Drive
    • 2011
    • 51

[O1] trzachanie budą

Zamieszczone przez t271828
    Zamieszczone przez Nexus6
    Zamieszczone przez t271828
    taka plazma to chyba ze dwa razy więcej prądu "bierze" niż LED
    jak nie miałeś to nie powtarzaj bdzur :!: (uwaga dotyczy plazm ogólnie) :diabelski_usmiech
    Model, o którym pisał blackrs - 128W, LED 60-70 W to tyle w temacie bzdur. Nie trzeba czegoś mieć żeby sprawdzić dane techniczne.
    Wierzycie w to, co napisane w instrukcji jak w to, co podają producenci samochodów dot. spalania? Powtarzam to, co pisałem na poprzedniej stronie :
    Średni realny pobór prądu mojej plazmy ST50 42' to ok. 200W (od 80 do ponad 300W), czyli przy moim oglądaniu ok. 20 zł
    na miesiąc. W stanie czuwania niecałe 0,2W ". Ale nie żałuję wyboru, gdyż obraz jest rewelacyjny.
  • fryta1979
    Ambiente
    • 2010
    • 188

[O1] trzachanie budą

Pany!

Próbuje po raz wtóry uzyskać pomoc, proszę podpowiedzcie co być może.

Dwa lata temu, wymieniłem dwumase (nowy zestaw LUK sprzęgło + 2 masa + łożysko dociskowe). Przez jakiś czas wszystko banglało jak trza, ale po jakiś 4-5 miesiącach, zacząłem odczuwać lekkie drgania sprzęgła na całej budzie, kiedy auto stoi na światłach, na luzie. Tak se z tym jeżdżę, ale mam wrażenie ze problem narasta. Drgania ustają jak wysprzegle i wracają, jak odpuszczę sprzęgło. Co dziwne, drgania tez ustają kiedy na luzie wezmę lewarek skrzyni biegów popchnę (lub pociągnę) lekko, jakbym chciał wrzucić 3ke (bądź 4ke), ale bez sprzęgła, tak ze czuje opór na lewarku. Wtedy silnik pracuje gładziutko jak masełko. Jak puszcze lewarek to znów delikatnie sobie wibruje. Te wibracje sa nieregularne i wyraźnie wyczuwalne.
    Trochę mnie zaczyna to irytować i chce coś z tym zrobić. Czy słusznie kieruje swoje podejrzenia na poduszkę skrzyni?
    Co mogę sprawdzić, tak na szybko? Nie mam dostępu do VAGa

Z góry dzięki za pomoc!

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

siemka w sumie najlepiej to sprawdzić tą poduszkę i mieć pewność różnie może być a najlepiej na kanał i na włączonym silniku posprawdzać wzrokowo jak trzęsie odczuwalnie w kabinie to pod autem już będzie lepiej widać może się też jak ci wymieniali sprzęgło nie dokręcili czegoś i po czasie śruba dostała luzu nawet może ta od poduszki nie wiesz przecież jak wymienili i co odkręcali po drodze

Komentarz

• tomus7
        RS
        • 2010
        • 1896
        • Peugeot

Nie tylko skrzyni ale i śilnika
        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

Pracuję...